Alle voorstellingen behandelen op een ludieke manier enkele boeiende thema’s. We serveren geen hapklare brok. We willen de kinderen wakker maken, uitdagen en samen het verhaal maken. Voor ons zijn kinderen de slimste mensen ter wereld en wij geven hen ruimte om dat te bewijzen.

 

 

De Vliegende Pinguïns: Paniek op Antarctica
4 tot 10 jaar – kinderrechten en milieu
Twee pinguïns, Herman en Harry, ondernemen talloze pogingen om te kunnen vliegen. Waren we maar kanaries, zuchten ze. Aangezien de aarde opwarmt en de ijsbergen smelten, besluiten ze te vluchten. Wij hebben ook het recht om te kunnen vliegen. Wij zijn ook vogels! Twee pinguïns tegen de opwarming van de aarde en een hevige vliegwens.

De Vliegende Pinguïns: Op zoek naar de Yeti
4 tot 10 jaar – eenzaamheid en multiculturaliteit
Herman en Harry willen alle sneeuw en ijs beschermen en roepen de hulp in van de Yeti, de Verschrikkelijke Sneeuwman. Maar eerst moeten ze hem nog zoeken. Ze trekken met hun reiskoffer de Himalaya in, ontdekken het geheim van Sneeuwwitje, ontsnappen aan woeste lawines en maken ook flink wat lol. En… vinden ze de Yeti?

Malle Merlijn en de Magische School voor Toverzwets
4 tot 12 jaar – vriendschap en diversiteit
Malle Merlijn is de eeuwige tovenaarsleerling en reist de wereld rond om zich te bekwamen in magie, alchemie en toverkunst. Spreuken en goocheltrucs mislukken vaker dan hem lief is en zijn betoverde vrienden dwarsbomen hem voortdurend: de doodskoppen Pats, Pots en Pets willen nooit hun tanden poetsen, Vladimir de kikker heeft zijn lange tong verloren en weigert om in een prinses te veranderen, Marie-Antoinette de muzikale muis hallucineert van een overdosis schimmelkaas, en Tony de trol wil liever fotomodel worden. Een avontuur vol magische stunts en bizarre vriendschappen.

Faro en Farinelli
4 tot 12 – roem en idolen
Faro en Farinelli zijn twee troubadours. De  ene met gitaar in de hand, zingt schone liedjes en de andere draagt op onnavolgbare wijze versjes voor. Ze willen een popgroep oprichten, maar staan al op splitten nog voor ze zijn begonnen. De druk van het succes speelt hen parten. Welke hit gaan we spelen? Zingen we over de liefde, of over appelen en peren? Wil je alsjeblief fafa-fan zijn?

Wolkenkrabbers
2 tot 5 jaar
Willem Westenwind droomt van een reis naar de wolken. Hij wil alles over de wolken leren. Hoe komen ze daar plots in de lucht? Wat is die witte streep achter een vliegtuig? Waarom maakt donder zoveel lawaai? We klimmen samen met Willem tot in de wolken, héél hoog. Woont daar iemand die ons meer kan vertellen?

Tentman
3 tot 5 jaar – reizen verruimt je horizon
’s Nachts gaan de lichten uit. In het donker ben ik bang. Ik zie niks meer, voel me alleen en kruip dicht tegen knuffelbeer. Maar dan steekt Tentman zijn lampje aan, en vertelt mij een nieuw avontuur. Tentman reist de wereld rond, hij neemt me mee, een droomverbond. Tentman waakt, ik slaap.